Sygdom – hvorfor bliver vi syge

Sygdom – hvorfor bliver vi syge?

Hvorfor bliver vi syge, får skader – eller ting omkring os lykkes ikke eller går i stykker hele tiden!? Sygdom får vi alle på et tidspunkt – nogle mere end andre, men hvorfor dog det?

Vores krop bliver syg og nedbrudt først og fremmest af negativ energi.

Negativ energi kan være mange ting, men den væsentligste faktor er alle de følelsesmæssige oplevelser af negativ karakter, vi har gennem vores liv, som vi ikke får dealet med, afreageret, ikke får sagt fra overfor, ikke forstår og får tilgivet og som derfor bliver hos os og hober sig op inde i os. Disse energier nedbryder vores krop og gør os syge.

Andre ting, som kan gøre os syge, er stress, forkert kost (specielt for meget sukker, raffineret hvedemel og mælkeprodukter), mangel på væske, mangel på vitaminer, mangel på frisk luft og søvn. Det kan også være mangel på kærlighed og omsorg, følelsen af at vi ikke er noget værd og dur’ til noget – at der ikke er brug for os og følelsen af ensomhed. Det kan også være ophobning af stoffer i kroppen, som forhindrer kroppen i at fungere optimalt fx. rygning, for meget/forkert medicin, tungmetaller og pesticider mv. Mange af disse faktorer kan vi gøre noget ved relativt nemt så som at ændre vores kost(få evt. hjælp af en diætist), drikke mere vand, gå ture i naturen og få frisk luft og motion, gå tidligere i seng, så vi kan sove længere eller få en detox kur, som renser tungmetaller eller pesticider ud. Men alt det følelsesmæssige kan tage lidt længere tid at få bearbejdet, og det skal vi typisk have lidt hjælp til.

Alle ubalancer, disharmoni, stress, negative energier/følelser og giftige stoffer ligger i din krop og gør din energi svag, svækker dit immunforsvar og gør dig modtagelig for sygdom, konflikter, uheld eller ligefrem ulykker.

Spejlet – lige tiltrækker lige

Det er jo sådan, at lige tiltrækker lige. Vi tiltrækker det, vi selv er, det vi består af eller har brug for at lære noget af – og forstå. At være opmærksom på dette, kalder man at arbejde med spejlet. For at gøre dig opmærksom på, hvad du går og gemmer på inde i dig selv, som du ikke vil (eller ikke er opmærksom på), at du skal kigge på og finde en måde at håndtere/deale med det på, så tiltrækker du en episode, en sygdom eller en ulykke, som skal vise dig, hvad det er, du skal være opmærksom på at arbejde med i dig selv.

Spørg ind til hvad netop dit symptom handler om på min Facebook side, klik her: Healing, Symptomer og Årsager

Det er svært for de fleste at forstå, at hvis man støder ind i en bordkant med låret, så betyder det, at man er bange for at komme til skade – på den måde, at man er bange for, der er elementer i ens liv, man ikke kan styre og derfor er angst for skal skade én. Denne angst manifesterer sig i ens energi på det sted i kroppen, som repræsenterer lige netop denne problematik. Ens kropsenergi bliver derfor svag her og tiltrækker en energi, som kan bryde eller sætte denne energi fri(så som en skarp bordkant), så man kan få fokus på, hvad det er, man går og gør ved sig selv med sine ubevidste tanker og følelser. Derfor er det vigtigt, at vi får meget mere fokus på, hvad der sker i vores ubevidste bevidsthed.

Der skal typisk lige så meget energi til at forløse en negativ energi, som der skal til for at skabe den. Så derfor skal der typisk ret voldsomme oplevelser til, hvis vi skal forløse eller gøres opmærksom på adfærdsmønstre, der er negative for os, og som vi har gentaget igen og igen igennem mange år. Det kan fx være, vi pludselig er ude for en ulykke, bliver fyret fra arbejdet, bliver involveret i nogle voldsomme skænderier, ting omkring os går i stykker hele tiden, vi får en sygdom eller andet, alt sammen for at gøre os opmærksom på, at vi nu er nødt til at kigge indad og finde ud af, hvad det er, vi begrænser os selv med og hvorfor…

Det kan fx være vi Stresser og arbejder alt for meget, og derfor går vores cykel eller bil i stykker (togene kommer ikke, rejsekortet bliver væk osv.), så vi bliver forhindret i at “komme frem i livet”, så vi får mulighed for at tænke os om og ændre på vores liv – geare ned, så vi ikke stresser sådan.
Det kan også være, vi blev mobbet meget i barndommen, så vi ikke synes, vi er værd at være venner med(og derfor skubber venner fra os), så vi pludselig oplever at miste vores bedste og eneste ven.
Det kan være vi har mistet én vi elskede højt engang, så vi ikke kan knytte os til en ny kæreste, da vi ikke vil risikere at føle smerten ved at miste igen, så lige gyldigt hvor mange dates vi går på, bliver det ikke rigtigt til noget, så vi får en depression, da vi føler os frygtelig ensomme og ikke gode nok til at få en kæreste.
En voldsom oplevelse så som et overfald kan fx resultere i, at vi ikke har tillid til nogle mennesker mere og isolerer os og får tilbagevendende mareridt eller måske PTSD. Måske har en bilulykke gjort at vi ikke tør køre bil mere, eller får hjertebanken hver gang vi sætter os ind i en bil.
Eller en alvorlig sygdom, vi er kommet igennem, men som vi er bange for skal komme igen, forårsager, at vi lever i angst for dette – angst gør at immunforsvaret ikke kan fungere optimalt, så vi bliver måske hele tiden små-syg og træt, og det føles som om, vi aldrig rigtig kan blive raske.
Symptomerne og årsagerne bag kan være mange…

Hvordan kan vi vide, hvad vi “gør” ved os selv ubevidst og hvad kan vi gøre ved det?

Her kan du se en liste over de mest gængse symptomer, og hvorfor man får disse symptomer. Se liste:  Symptomer-årsager

Healing, terapi og at arbejde med “spejlet” og finde selvindsigt gør, at vi kan bearbejde de begrænsninger, som vi gennem vores liv lægger på os selv pga. traumatiske oplevelser.
At arbejde med “spejlet” betyder jo at du skal være opmærksom på at livet spejler dig, for at vise dig, hvad du skal ændre i dit liv, for at leve i større balance, ro og harmoni med din sjæl og i kærlighed til dig selv. Det er ikke meningen, at du skal bære rundt på gamle følelsesmæssige begrænsninger, som blokerer dig fra at leve et sundt, kærligt og harmonisk liv.

Hvis f.eks. dit transportmiddel går i stykker, betyder det at livet/universet prøver at vise dig, at måden, du kommer frem i dit liv på, ikke er god for dig, typisk fordi du stresser afsted – og dybest set godt ved, at det skal du stoppe med, hvis du altså gav dig tid til at tænkte dig lidt om…Den tid giver universet dig nu, så du kan gøre noget ved det!
Det kan også være du konstant løber ind i problemer på jobbet, kunder der pludselig aflyser aftaler ud af det blå, udsætter opstart af projekter, kolleger der brænder dig af til møder, du har indkaldt til, eller glemmer at indkalde dig til møder, glemmer at informere dig om beslutninger eller ikke behandler dig med respekt, så er det på tide at se på, om du f.eks. føler du er i det rigtige job, måske har du slet ikke hjertet med i det, du laver, så måske skal du have et helt anden type job, måske skal du bare sige fra og sætte dig i respekt, for måske finder du dig i for meget, og bliver “trådt på”, fordi du ikke siger fra…Der kan være mange årsager.

Det vigtigste er at finde den helt rigtige årsag, så vi ved, hvad vi skal arbejde på at ændre, så vi kan blive bedre til at håndtere den slags situationer i fremtiden. Jo bedre vi bliver til at håndtere dette, jo større sandsynlighed er der for, at de situationer slet ikke dukker op igen.

Så det vigtige er altid at søge ind til årsagerne bag ens symptomer, ulykker eller de gentagne mærkelige eller ubehagelige hændelser, vi oplever i vores liv. Når vi har fundet årsagen, har vi også mulighed for at bearbejde den og ændre på ens oplevelse af den. Men hvis vi har svært ved at slippe vreden, angsten, hadet, sorgen eller afmagten, altså de tunge følelser forbundet med årsagen/de traumatiske hændelser i ens liv, så er det vigtigt at få hjælp af en terapeut eller healer, til at forstå oplevelsen, afreagere følelserne omkring den, tilgive og slippe den, så man kan sætte sig selv fri og komme videre i kærlighed til sig selv, uden at denne oplevelse og de tunge ubehagelige følelser skal styre én resten af livet. Og så ens krop og immunforsvar kan fungere optimalt igen.

Læse mere om symptomer og årsager

Er du nysgerrig efter at læse mere om, hvad forskellige symptomer og sygdomme bunder i af tanke- og følelsesmønstre, så køb bogen “Helbred dit liv” af Louise Hay eller bogen “Reiki” af Bodo J. Baginski og Shalila Sharamon. Begge bøger har en liste over symptomer bagest i bogen.

Læs om hvordan jeg kan hjælpe dig med at få indsigt i årsagerne og forståelse for dine reaktionsmønstre samt fjerne og afreagere ophobede negative følelsesmæssige traumer og energier via en healing, klik her.

Du kan også læse mere på min facebook side Healing, symptomer og årsager, her kan du også stille spørgsmål til dit symptom.

Læs om hvad ophobning af fx tungmetaller kan give af symptomer i din krop klik her(iom.dk) eller her(alun.dk).