Kærlighed

Kærlighed – giv dig selv kærlighed


Photo Amy Shamblen, Unsplash

Det aller mest vigtige, du kan gøre i dit liv, er at give dig selv kærlighed.

At give dig selv kærlighed er kernen til et lykkeligt liv.

Jeg har hørt spørgsmålene “Men hvordan giver man sig selv kærlighed?” og “Kan man overhovedet det?” utallige gange igennem årene, og ja det kan man godt – det er faktisk ret simpelt!

Det, som er svært, er:

 1. At beslutte sig for at gøre det
 2. Gennemføre det, når man går i gang
 3. Holde fast i det bagefter

Vi ved alle sammen godt, at vi er gode ved os selv og giver os selv kærlighed, hvis vi under os selv nogle goder, som vi ikke nødvendigvis får hver dag. Det kan være en dejlig massage behandling, en lækker middag på en restaurant man ofte har tænkt på, at man gerne vil prøve, en teater- eller koncert oplevelse med en favorit kunstner, arbejde mindre, så man ikke bliver stresset, tage på en spirituel weekend tur helt alene uden familien, et kreativt højskole ophold, en vandretur i bjergene, købe en smuk buket blomster til sig selv eller bare nyde 1/2 times afslappende ro i stilhed helt for dig selv. Hver persons præference for selvforkælelse kan være meget forskellig. Men der er én ting, der er mere effektiv end andre.

Kram dit hjerte

Ja, kram dit hjerte – bogstaveligt talt. Jo mere direkte kærlighed og omsorg vi giver os selv, jo bedre får vores hjerte, vores krop, psyke og immunforsvar det. Når du giver dig selv kærlighed, frigiver du hormonet oxytocin, som findes naturligt i kroppen og populært kaldes for kærlighedshormonet. Det har fået dette navn, da det blandt andet udskilles ved kram, kys og sex, og det giver en følelse af lykke og velvære. Når vi giver os selv kærlighed og omsorg, er det det samme som, at vi healer os selv, og vi vil blive mere glade og positive, få mere energi og se mere lyst på tilværelsen. Så det er bare om at komme i gang.

Sådan krammer du dit hjerte

  1. Når først du har besluttet, at du vil prøve at kramme dit hjerte, så sæt dig alene et roligt sted, hvor du føler dig tryg og sidder behageligt.
  2. Læg dine hænder på din brystkasse ud for dit hjerte.
  3. Træk vejret langsom, dybt og roligt ind igennem næsen og pust ud gennem munden indtil du er helt afslappet.
  4. Luk dine øjne og forestil dig, at du står inde i dig selv overfor dit hjerte.
  5. Når du har fået fat i at se for dig/visualisere, at du står foran dit hjerte, så prøv at fornemme, hvordan dit hjerte har det, hvordan er stemningen? Du kan godt blive meget berørt af dette, da det godt kan være meget emotionelt at stå så tæt på sit hjerte, hvis ikke man har prøvet det før. Bemærk, hvordan man ser sit hjerte, kan være meget forskelligt. Nogle ser et blødt skumhjerte, nogle et almindeligt kød og blod hjerte, nogle bare mørke, eller måske en rødlig farve, nogle ser en lukket dør eller en gammel borg (det afhænger af, hvor meget man har beskyttet og gemt sit hjerte væk) og nogle ser bare lys…Der er uanede muligheder, men man ser typisk et billede, som passer til den måde, man forstår livet på.
  6. Nu skal du gå helt tæt på dit hjerte, borg, mørke, lys eller hvad du ser, husk det er en visualisering, så ALT er muligt. Hvis du ikke føler, at du kan gå hen til hjertet, så skal du beslutte, at “Nu vil jeg stå helt tæt på mit hjerte”, og så skal du se for dig, at nu står du så tæt på dit hjerte, at du kan røre det. Du bestemmer, hvad du ønsker at gøre i din visualisering.
  7. Når du står helt tæt på dit hjerte, så rækker du ud med dine arme og holder om dit hjerte. Du trækker dit hjerte helt ind til dig, også selvom det bare er mørke, forstil dig at du holder om mørket og krammer det…
  8. Det, der nu er meget vigtigt, er, at du virkelig får koblet nogle følelser på i krammet så som kærlighed og omsorg, så sig til dit hjerte: “Åhh hjerte, der er du jo, åh hvor er det dejligt at se dig, vi har ikke set hinanden i alt for lang tid, jeg eeeelsker dig hjerte, jeg eeelsker dig virkelig meget. Du er det bedste i hele verden. Jeg ved godt, jeg har svigtet dig alt for længe, men nu lover jeg, at jeg nok skal passe godt på dig, og vi skal være sammen for evigt. Så kom her og lad mig rigtig kramme dig“. Og så lukker du dine øjne og krammer dit hjerte med al den kærlighed og omsorg du overhovedet kan mobilisere. Hvis du har svært ved at føle kærlighed og omsorg, så tænk på noget/nogen du elsker, påskønner eller er taknemmelig for, dit barn/børn, din kæreste/partner, en bedsteforælder, en ven, din hund, din kat, hest, livet, gud, hvad som helst, der kan vække følelsen af kærlighed i dig. Det er super vigtigt at gennemføre dette step, men gennemfører du ikke første gang, så prøv igen og igen til det lykkedes for dig at finde kærlighedsfølelsen frem og give den til dit hjerte.
  9. Jo mere vedholdende du er, jo oftere du gør det, og jo mere kærlighed og omsorg du får givet til dit hjerte, jo bedre vil dit hjerte få det – og dermed din krop, dit immunforsvar og dit velbefindende. Du kan sige lige det, du har lyst til til dit hjerte, så længe det er kærligt, bekræfter dit hjerte, støtter og løfter det, så brug gerne dine egne ord.
  10. Du vil typisk opleve, at billedet af dit hjerte vil ændre sig, efterhånden som du giver det kram og kærlighed. Det bliver måske større, lysere, gladere, måske dukker der pludselig blomster op, flotte farver eller andet…Der kan ske meget i en visualisering.
  11. Måske dukker der nogle negative billeder op, så mærk efter hvad det handler om og afreager den følelse, som du får af det negative billede. Altså skæld ud, råb og skrig – og du kan bare gøre det inde i dig selv, så ingen kan høre det, det virker nøjagtig lige så godt, som hvis du gør det højt – og din krop kender ikke forskel. Gør lige præcis det, som du føler trang til. I din visualisering må du gøre hvad som helst, slå, banke, skælde ud osv…Det eneste, du ikke kan gøre, er at smide det negative billede/følelse langt væk, for så kommer det bare tilbage igen, du skal deale med det og afreagere det, ellers forsvinder den dårlige følelse ikke.
  12. Hvis du har afreageret en negativ følelse, så er det vigtigt, at du slutter af med at kramme dit hjerte/dig selv til sidst og give dig selv kærlighed og omsorg, så du sidder tilbage med en kærlig og omsorgsfuld følelse inden i, når du er færdig.

Hvis du synes, det er for svært, så kan jeg hjælpe dig med det. Når jeg hjælper dig med at guide dig, heale dig og løfte din energi samtidig, så bliver det hele meget nemmere….Ring til mig og book en hjertehealing på 60353164 eller skriv til mig på marianneparlov@hotmail.com

Du kan også læse mere om, hvordan en healing forløber her.